Deze chocolate mold is gemaakt van polycarbonaat. Polycarbonaat is een stevig, hard en doorzichtig materiaal.
Polycarbonaat is transparant, bijzonder breuk- en slagvast. Polycarbonaat is dan ook ideaal als materiaal van pralinevormen. De vorm is echter NIET geschikt voor in de oven.
U gaat als volgt te werk:
Gebruik getempereerde chocolade voor een optimaal resultaat.
Mouleer de vorm door de chocolade in de vorm te gieten en vervolgens goed laat uitlekken. Haal het restant chocolade weg met een schraper. Laat de chocolade uitharden. Daarna kunt u de vorm voor 3/4 vullen met een vulling naar keuze. Dek de vulling af met een laagje chocolade om het geheel goed af te sluiten. Zet de vorm in de koeling om het geheel uit te laten harden. Als de chocolade hard is geworden tikt u de bonbons zachtjes uit de vorm.
U reinigt de bonbonvorm door hem met heet water af te spoelen.
Met deze vorm kunt u 28 stuks tegelijk maken. De bonbons hebben een afmeting van 26 x 20 x 21 mm.
Er zijn nog geen reviews van dit product